lauantai 14. huhtikuuta 2012

Prinsessakakkua

Tällainen kruunu-kakku 7-vuotiaalle prinsessalle olikin jäänyt postauksesta kokonaan väliin! Ja huomasin samalla, että samaan tilaukseen menneet cupcakesitkin jäivät kokonaan kuvaamatta. Harmi. Taisi olla piskuisen kiirettä tuossa pääsiäisen aikaan. Kakun väliin toivottiin vaahtokarkkitäyte ja vaniljatäyte, joista tuo viimeinen onkin mielestäni kyllä aika super-ihana täyte. Ensin valmistetaan täysmaidosta aito vaniljakiisseli kattilassa, joka jäähdytetään ja sekoitetaan sitten vaahdotetun kerman joukkoon. Liivate pitää täytteen kakun välissä kasassa, mutta ilman sitä voisin kuvitellä täytteen menevän jopa jälkiruoasta vaikka marjapyreen kanssa, nam nam. Tässä ohje: (kaikki kunnia sille jonka tämä resepti alkuperäisesti on, en enää löytänyt lähdettäni vaikka kuinka googlailin!)


Vaniljatäyte

2 liivatelehteä
2,5 dl täysmaitoa
1,5 rkl maizenaa
1,5 rkl sokeria
2 keltuaista
2 tl vaniljasokeria
2dl kermaa vaahdotettuna

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Mittaa kattilaan maito, maizena, keltuaiset ja sokeri. Kiehauta ainekset niin, että seos sakenee. Laita sekaan liivatelehdet ja anna kiisselin jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se ja vaniljasokeri jäähtyneen kiisselin sekaan. Anna jäähmettyä jääkaapissa hetki ennen kakun täyttämistä. Jos täytät irtopohjvuokaan, niin voit täyttää kakun ilman tuota kylmässä jähmettämistä.

Kruunukakku
Prinsessan kruunukakku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti