maanantai 2. heinäkuuta 2012

1 -vuotispäivät

Vihdoin saan postattua kakkukuvia poikamme yksivuotispäiviltä, jotka olivatkin jo hyvän aikaa sitten. Kakuksi muotoutui lopulta sirkus-kakku, jonka inspiraation löysin täältä järkyttävän upealta kakkusivulta. Kakuksi leivoin brittiläisen suklaakakun ja väliin laitoin suklaakreemin, vaniljakreemin sekä tuoreita mansikoita. Maistui! Ulkomuoto ei ihan harrastelijaa itseä tyydyttänyt, mutta leivottavaa ja laitettavaa oli sen verran paljon, ettei pelkkään kakkuun millään ehtinyt keskittymään niin rauhassa kuin näillä taidoilla olisi pitänyt. Toisaalta vähän vinksahtanut ja homssuinen kakku sopi kyllä meidän teemaan oikein sopivasti XD

Sirkuskakku

Sirkuskakun elefantti ja pöllö

Sokerimassa-pöllö ja -lintu


Tässä itse sankari 1 vee.

Nämä myös tarjolla olleet Mansikka-juustokakku -kuppikakut olivat niin hyviä, että ne suorastaan sulivat suuhun. Saivat todella paljon kehuja ja jo muutaman tilauksenkin =) Ensimmäistä kertaa kävi myös niin, että jokin tarjoiluista loppui, tosin onneksi kaikki saivat syödäkseen mutta yhtäkään ylimääräistä ei jäänyt! Pikkuveljeni totesi että ne olivat jo ihan liian hyviä.

Mansikka-juustokakku-cupcakes

Kokeilin ensimmäistä kertaa leipoa myös amerikkalaisia bagelseja itse. Kesän 2000, jonka vietin itse tuolla mantereella tutustutti minut näihin herkkuihin ja yli kymmenen vuoden jälkeen sain sitten jostakin päähänpiston kokeilla niitä itse. Bagelsit eivät ole millään muodolla samoja kuin vesi- tai voirinkelit, niiden maku ja rakenne kun ovat aivan erilaiset. Leipominen onnistui maultaan ihan hyvin mutta kohotusvaiheessa päälle kiedottu kelmu tarttuikin bagelsien pintaan, joten ne lässähtivät juuri ennen kypsennystä. Vielä riittää siis haastetta mutta näitäkin haluaisin oppia tekemään niin, että niitä voisi myydä eri täytteillä täytettyinä. Itse sain ainakin kyyneleet silmiin tuovan makumuiston vuosien takaa näitä maistettuani!

Kylmäsavulohi-bagelsit oikealla alakulmassa


Kiitos vielä kaikille ihanille mukanaolosta ja pojan muistamisesta, oli aika liikkikset juhlat <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti