lauantai 19. toukokuuta 2012

Herkkä ruusukakku

Kahdeksan vuotta täyttävälle prinsessalle toivottiin mehevää suklaakakkua, jonka sai päällystää hurmaavalla ruusu-pursotuksella. Koristeeksi toivottiin (vai sovittiin yhdessä?!=) vaaleanpunaista ruusua. 

Tämä kakku on äärettömän ihana maultaan, jos saisin päättää, en muita kakkuja enää tekisikään kuin näitä brittiläisiä täytekakku-versioita ilman meidän suomalaisten kermamousseja yms. Meidän täytekakkumme kun eivät missään nimessä ole edes luotu kerroskakkuja tai muoto- ym. fantasiakakkuja varten ja sen vuoksi niiden kanssa taiteillessa stressin ja hikipisaroiden määrä on välillä ihan tajuton.. Eivätkä ne kestä hetkeäkään lämpöä! Brittiläiset (ja amerikkalaiset) kakkupohjat leivotaan mehevän muheiksi ja ne täytetään vain ohuehkoilla kerroksilla kreemitäytettä. Ne ovat näin ollen tukevampia koota, muokata ja koristella. Ja ne säilyvät huoneenlämmössä useita päiviä, jotkut väitävät että jopa viikon. Olisikin hauska tietää, että missä vaiheessa tämä koko suomalainen kakkuhömppä lähti niille urille, että meidän perinteisistä kermakakuista piti alkaa vääntämään samaa tasoa kuin ulkomaisista upeista  huippuluomuksista?? Ja näitä yritelmiä itse vääntävänä voin vaan kysyä että why o why...? =) No, ehkäpä sitä voisi itse alkaa uurtamaan uraa näiden kuivakakkumaisempien kakkujen puolesta ja tokihan niitä tästä maasta jo muitakin sellaisia henkilöitä löytyy.

Mutta jokatapauksessa Sallalle siis lähti tämä korkea ja kapea suklaa-ruusukakku sekä porkkanakakku- ja sitruuna-cupcakeja syntymäpäivää juhlistamaan. Paljon onnea päivänsankarille ja kiitos tilauksesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti