sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Cupcakes

Jälleen sain kääriä hihat, avata jauhopussin ja olla kyynärpäitä myöden cupcake-taikinassa (no en onneksi kirjaimellisesti!=). Ihanaa. Tavoitteena oli valmistaa herkullinen cupcake-torni syntymäpäiväjuhlille. Uunissa paistuivat siis vuoron perään minttu-suklaa-, sitruuna- ja vanilja-fudge-taikinat.

Tässä on muuten hyvä esimerkki taikinoiden eroista. Tummanruskea taikina on itse asiassa muffinsi-taikinaa, eli muna-sokerivaahtoon tehtyä ja tuo kullan keltainen aitoa cupcake-taikinaa eli voi-sokerivaahtoon tehtyä. Samaan aikaan uunissa ja tulos on noinkin paljon erilainen! Käytännössä tuota cupcake-taikinaa on paljon helpompi koristeluvaiheessa kuorruuttaa, kun kakun pinta on tasainen. Molemmat ovat mielestäni maultaan yhtä hyviä, varsinkin jos lisää muffinsitaikinaan suklaata, toffeeta, kinuskia, jogurttia, tuorejuustoa tms. mehevyyttä antamaan.


Sitruuna - sitruuna

Vanilja-fudge - kinuski

Minttusuklaa - minttusuklaa



2 kommenttia:

  1. Hyvännäköisiä kuppikakkuja! Onpa näyttävä esillepano tuon telineen kera. Kiitos vierailusta blogissani :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon Ilona! Ja samoin sinulle myös vierailusta :)

    VastaaPoista