Jälleen sain kääriä hihat, avata jauhopussin ja olla kyynärpäitä myöden cupcake-taikinassa (no en onneksi kirjaimellisesti!=). Ihanaa. Tavoitteena oli valmistaa herkullinen cupcake-torni syntymäpäiväjuhlille. Uunissa paistuivat siis vuoron perään minttu-suklaa-, sitruuna- ja vanilja-fudge-taikinat.
Tässä on muuten hyvä esimerkki taikinoiden eroista. Tummanruskea taikina on itse asiassa muffinsi-taikinaa, eli muna-sokerivaahtoon tehtyä ja tuo kullan keltainen aitoa cupcake-taikinaa eli voi-sokerivaahtoon tehtyä. Samaan aikaan uunissa ja tulos on noinkin paljon erilainen! Käytännössä tuota cupcake-taikinaa on paljon helpompi koristeluvaiheessa kuorruuttaa, kun kakun pinta on tasainen. Molemmat ovat mielestäni maultaan yhtä hyviä, varsinkin jos lisää muffinsitaikinaan suklaata, toffeeta, kinuskia, jogurttia, tuorejuustoa tms. mehevyyttä antamaan.
|
Sitruuna - sitruuna |
|
Vanilja-fudge - kinuski |
|
Minttusuklaa - minttusuklaa |
Hyvännäköisiä kuppikakkuja! Onpa näyttävä esillepano tuon telineen kera. Kiitos vierailusta blogissani :)
VastaaPoistaKiitos paljon Ilona! Ja samoin sinulle myös vierailusta :)
VastaaPoista